Controleer of je domeinnaam nog vrij is!

SSL Certificaten

Het Secure Sockets Layer protocol oftewel SSL wordt gebruikt voor het versleutelen van verkeer van en naar je website. Dit is bijvoorbeeld van belang zodra je bezoekers persoonlijke gegevens achterlaten in een contactformulier of online aankopen doen. Hierdoor zal alle informatie die via dat verkeer verzonden wordt, vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. De meeste webbrowservers geven tegenwoordig al een vervelende foutmelding als een certificaat niet ingesteld is. Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk.

Om dit protocol (correct) te kunnen gebruiken heb je een SSL Certificaat nodig. Je geeft hiermee een duidelijk signaal af aan je bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld is en alle gegevens die men invult of deelt met deze website beveiligd zijn.

Zodra je een contactformulier op je website hebt staan waarin bezoekers hun gegevens kunnen achterlaten, ben je eigenlijk al verplicht een werkend SSL certificaat op je website te hebben en je verkeer via https te laten lopen.

Voordeel van SSL certificaten registreren bij Happy Hosting

  • Gratis hulp bij installatie (niet bij het kleinste pakket shared hosting)
  • Straal vertrouwen uit
  • Gedegen telefonisch support

Standaard SSL – DV
Domeinnaam validatie
€33 / Jaar
Versleutelde
https-verbinding
Slotje in de adresbalk
Betere vindbaarheid zoekmachines
Snelle levering
1 domeinnaam
zonder subdomeinen
Bestel nu
Multi domein SSL
Domeinnaam validatie
€41 / Jaar
Versleutelde
https-verbinding
Slotje in de adresbalk
Betere vindbaarheid zoekmachines
Snelle levering
Meerdere domeinnamen (2)
Bestel nu
Wildcard SSL
Domeinnaam validatie
€100 / Jaar
Versleutelde
https-verbinding
Slotje in de adresbalk
Betere vindbaarheid zoekmachines
Snelle levering
Onbeperkt aantal subdomeinen
Bestel nu
Standaard SSL – EV
Uitgebreide validatie
€120 / Jaar
Versleutelde
https-verbinding
Slotje in de adresbalk
Betere vindbaarheid zoekmachines
Levering 1- 5 dagen
Controle van bedrijfsgegevens
Bestel nu

Verschillende varianten, verschillende tarieven

Er zijn verschillende soorten certificaten, elk met hun eigen eigenschappen.

(LE) Let’s Encrypt

Dit zijn gratis certificaten met een domein validatie. Deze zorgen voor een beveiligde verbinding (encryptie), maar dit geeft geen identiteitsgarantie (authenticatie). Bezoekers aan websites met een Let’s Encrypt weten dus wel dat hun gegevens veilig worden verzonden, maar kunnen helaas niet in de gegevens van het certificaat controleren naar wie de gegevens worden gestuurd.

(DV) Domain Validated

Domein gevalideerde certificaten hebben een korte aanvraagtijd en zijn doorgaans binnen een halve dag geregistreerd en geïnstalleerd. Dit certificaat wordt gevalideerd aan de hand van de registratiegegevens van de domeinnaam. Een prima instapmodel.

(OV) Organization Validated

Organisatie gevalideerde certificaten hebben een aanvraagtijd van een paar dagen. Dit certificaat wordt gevalideerd aan de registratiegegevens van de domeinnaam en aan de hand van uw gegevens bij de KvK. Een SSL Certificaat voor kleine webwinkels en bedrijven die serieus zaken doen.

(EV) Extended Validated

Extended gevalideerde certificaten hebben een aanvraagtijd van 1 tot 2 weken. De validatie wordt gedaan aan de hand van de houder-gegevens van de domeinnaam, een controle bij de KvK, de telefoongids en er wordt persoonlijk telefonisch contact gezocht. Deze certificaten zijn voor serieuze bedrijven met grote webshops.

(MD) Multi-Domain

Multi domein certificaten worden gebruikt om meerdere domeinen tegelijk te certificeren. De domeinnaamhouder dient voor alle (sub)domeinen hetzelfde te zijn. De initiële aanvraagprijs is hoger, maar daarna gaat de prijs per extra domeinnaam omlaag.

(WD) Wildcard Domain

Wildcard domein certificaten worden gebruikt om alle subdomeinen tegelijk te certificeren op 1 hoofd domeinnaam. Bijvoorbeeld backup.happyhosting.nl, email.happyhosting.nl, www.happyhosting.nl en ftp.happyhosting.nl.

Vaak is een LE/DV certificaat al voldoende voor uw website maar mocht u twijfelen, neem dan contact met ons op!

Vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem even contact met ons op via het contactformulier als er dingen niet duidelijk zijn of als je iets niet kunt vinden. Wij zoeken het graag voor je uit.