Installatie van WordPress is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal stappen die je door moet lopen.

Open het controle paneel en klik op 'Files'

Klik op 'public_html'

'Selecteer' alles en klik op 'Delete'

LET OP!!! Doe dit alleen als je geen bestaande website hebt draaien.
Maak eerst een backup van alle bestanden als je de oude website nog terug zou willen zetten of wilt bewaren !

Ga naar www.wordpress.org en klik op 'Download WordPress'

Klik op 'Download WordPress'

Klik in het hostingpakket op 'Upload files to current directory'

Kies het gedownloade WordPress installatie bestand en klik op 'Upload Files'.

Wacht hierna tot het bestand is ge-upload. Dit kan even duren.

Klik op 'Extract' om het bestand op de webserver uit te pakken.

Wacht tot de melding verschijnt dat het bestand goed is uitgepakt.

Verwijder het WordPress bestand (witte icoontje).
Klik hierna op het gele icoontje met de naam 'Wordpress'

'Selecteer' alles en klik op 'Add to Clipboard'

Klik op '../Up a Level'

Klik op 'Move Clipboard Files here'

Verwijder de 'Wordpress' map (deze behoort nu leeg te zijn)

Ga terug naar het hoofdscherm van het hostingpakket en klik op 'MySQL Management'

Klik op 'Create new Database'

Geef een naam voor de database

Geef een naam voor de database gebruiker

Klik op 'Random' voor een moeilijk wachtwoord

Klik op 'Create'

Onthoud de gegevens uit de tabel, deze hebben we nodig bij de WordPress installatie,

waar we hierna naar toe gaan

Ga naar je website (www.mijndomeinnaam.nl) en vindt hier onderstaande pagina.

Klik op 'Laten we starten.'

Vul de gegevens in uit de eerdere tabel en klik op 'Versturen'.
Let op dat je de gegevens precies over neemt.

Klik op 'De installatie uitvoeren'

Volg de verdere installatie via de wizard van WordPress.