Het is mogelijk om je nieuwe website al te bekijken terwijl uw oude website nog voor de hele wereld zichtbaar is.
Dit is mogelijk door uw computer te laten denken dat je website
niet op de oude plek, maar op de nieuwe plek staat.

Hiervoor dienen we een bestand aan te passen op je computer.

Deze procedure is bedoeld voor de PC

Ga naar Start en tik het woord 'kladblok'

Vervolgens wordt het onderstaande scherm getoond.

Klik met de rechtermuisknop op 'Kladblok', vervolgens op 'Als Administrator Uitvoeren'

Ga naar menu 'Bestand' - 'Openen'

Inline afbeelding 6

Ga naar de volgende map op de computer:

C:WindowsSystem32driversetc

Zet het bestandstype op 'Alle Bestanden'.
Het bestand 'hosts' wordt nu zichtbaar.
Open deze.

Inline afbeelding 2

Onderaan het document voegen we de volgende regels toe:
[het ipadres van de nieuwe webserver] [tab] [uw www.domeinnaam]
[het ipadres van de nieuwe webserver] [tab] [uw domeinnaam]
[tab] is de tab-toets
Het ip adres hebben wij je doorgegeven in de mail.
Dit zijn 4 getallen, gescheiden door een punt.

Druk op ctrl-s of via het menu 'Bestand' - 'Opslaan' om het bestand op te slaan.

Open de webbrowser en ga naar de website.
Indien de oude website zichtbaar is, tik dan CTRL-r om de website vers op te halen van de webserver.

Wanneer je klaar bent of je wilt weer terug naar de oude website dien je bovenstaande nogmaals uitvoeren.
In plaats van de regel toe te voegen, haal je deze weg.
Wil je tijdelijk terug naar de oude website, dan is het voldoende om een # voor de regel te zetten.
Hierdoor wordt de regel veranderd in commentaar.